Veel gestelde vragen en antwoorden

Past een kalkoen wel in de oven?
Wij kunnen geen afmetingen geven van de kalkoenen. De meeste normale ovens kunnen een kalkoen tot ca. 10 kilogram aan. Een combimagnetron of een broodjesoven is echt te klein.

Hoe lang kan ik de kalkoen bewaren in de koelkast?
Een verse kalkoen kan bij maximaal 2 tot 3 graden Celcius +/- 3 à 4 dagen in de koelkast. Een gekruide kalkoen kan men meestal langer bewaren.


Is de kalkoen biologisch?
Nee, onze kalkoenen zijn niet biologisch.


Worden de kalkoenen Halal geslacht?
Nee, de kalkoenen worden niet Halal geslacht.


Hoe bereken ik het aantal personen per kalkoen?
Per persoon ca. 500 gram kalkoen inclusief bot aanhouden.


Worden de lever en maag bijgeleverd?
Nee, deze worden helaas niet meegeleverd. 


Waarmee is de gevulde kalkoen gevuld?
De gevulde kalkoen is gevuld met een mengsel van kippengehakt, goudreinetten (appels), spek en kruiden. (o.a. knoflook)


Kan ik ook een ander soort vulling krijgen?
Nee, wij kunnen niks aan onze vulling veranderen. U kunt natuurlijk wel zelf voor vulling zorgen, bestel dan een verse kalkoen.


Hoe hou ik mijn kerstkalkoen sappig?
Door de kalkoen in de (bij gevulde kalkoenen bijgeleverde) braadzak te bereiden in de oven. Bij de verse kalkoen dient u zelf voor de braadzak te zorgen, deze zijn te koop in iedere huishoudwinkel. De kalkoen NIET uit de braadzak halen. Indien u de kalkoen wil larderen met spek o.i.d. dan de braadzak openen, het spek op de kalkoen leggen en de braadzak weer sluiten.


Hoe weet ik dat mijn kalkoen gaar is?
Prik met een sateprikker iets schuin omhoog in de lies, wanneer het vleessap helder is, dan is uw kalkoen gaar. Als het vleessap rozeachtig is, dan nog ca. 15 min. doorbraden. Controleer elke 15 min. wanneer nodig. Het allerbeste is een kerntemperatuurmeter te gebruiken. De kerntemperatuur dient dan 70 graden te zijn. U kunt deze meter in elke huishoudelijke winkel kopen.


Zijn de kalkoenen ontbeend?
Onze kalkoenen zijn niet ontbeend.

Bij welke temperatuur kalkoen garen?
De kalkoen kunt u het beste bereiden bij 100 graden, let op: dit is slechts een indicatie (afhankelijk van type oven)
 

Hoe gegaarde, gevulde kalkoen verwarmen?
Plaats de kalkoen compleet met braadzak en braadslee in zijn geheel in een voorverwarmde oven van ± 90 graden. Ong. 1 a 1.5 verwarmen. De kalkoen is gereed bij kerntemperatuur van 60 graden.Wanneer wordt mijn kalkoen afgeleverd? 
Wij bezorgen de kalkoenen voor Thanksgiving op 23 november Kerst zaterdag 23 december. Mocht u willen weten hoe laat de kalkoen bezorgd wordt, wij nemen 1 dag van te voren per mail contact met u op voor een indicatief aflevertijdstip!
Let op: bezorgen doen wij door heel Nederland, behalve de Waddeneilanden en Zeeuws-Vlaanderen!

Wat zijn de bezorgkosten? 
De bezorgkosten bedragen € 12,50.

Kan ik mijn kalkoen ook zelf ophalen?
Jazeker. U kunt uw thankgivingkalkoen ophalen te Harderwijk op woensdag 22 november en donderdag 23 november van 10.00 uur tot 18.00 uur.
U kunt uw kerstkalkoen ophalen te Harderwijk op vrijdag 22 december en zaterdag 23 december van 10.00 uur tot 20.00 uur
Andere dagen in overleg.

Kan ik mijn bestelling annuleren?
Mocht u onverhoopt uw bestelling moeten annuleren, dan zijn wij genoodzaakt hiervoor kosten in rekening te brengen. Bij annulering binnen 21 dagen (vanaf 2 december) vóór de afleverdatum (23 december) wordt u het totaal te betalen bedrag in rekening gebracht. Bij annulering vóór 2 december berekenen wij € 12,50 administratiekosten.