Veel gestelde vragen en antwoorden

Past een kalkoen wel in de oven?
Wij kunnen geen afmetingen geven van de kalkoenen. De meeste normale ovens kunnen een kalkoen tot ca. 10 kilogram aan. Een combimagnetron of een broodjesoven is echt te klein.

Hoe lang kan ik de kalkoen bewaren in de koelkast?
Een verse kalkoen kan bij maximaal 2 tot 3 graden Celcius +/- 3 à 4 dagen in de koelkast. Een gekruide kalkoen kan men meestal langer bewaren.


Is de kalkoen biologisch?
Nee, onze kalkoenen zijn niet biologisch.


Worden de kalkoenen Halal geslacht?
Nee, de kalkoenen worden niet Halal geslacht.


Hoe bereken ik het aantal personen per kalkoen?
Per persoon ca. 500 gram kalkoen inclusief bot aanhouden.


Worden de lever en maag bijgeleverd?
Nee, deze worden helaas niet meegeleverd. 


Waarmee is de gevulde kalkoen gevuld?
De gevulde kalkoen is gevuld met een mengsel van kippengehakt, goudreinetten (appels), spek en kruiden. (o.a. knoflook)


Kan ik ook een ander soort vulling krijgen?
Nee, wij kunnen niks aan onze vulling veranderen. U kunt natuurlijk wel zelf voor vulling zorgen, bestel dan een verse kalkoen.


Hoe hou ik mijn kerstkalkoen sappig?
Door de kalkoen in de (bij gevulde kalkoenen bijgeleverde) braadzak te bereiden in de oven. Bij de verse kalkoen dient u zelf voor de braadzak te zorgen, deze zijn te koop in iedere huishoudwinkel. De kalkoen NIET uit de braadzak halen. Indien u de kalkoen wil larderen met spek o.i.d. dan de braadzak openen, het spek op de kalkoen leggen en de braadzak weer sluiten.


Hoe weet ik dat mijn kalkoen gaar is?
Prik met een sateprikker iets schuin omhoog in de lies, wanneer het vleessap helder is, dan is uw kalkoen gaar. Als het vleessap rozeachtig is, dan nog ca. 15 min. doorbraden. Controleer elke 15 min. wanneer nodig. Het allerbeste is een kerntemperatuurmeter te gebruiken. De kerntemperatuur dient dan 70 graden te zijn. U kunt deze meter in elke huishoudelijke winkel kopen.


Zijn de kalkoenen ontbeend?
Onze kalkoenen zijn niet ontbeend.

Bij welke temperatuur kalkoen garen?
De kalkoen kunt u het beste bereiden bij 100 graden, let op: dit is slechts een indicatie (afhankelijk van type oven)
 

Hoe gegaarde, gevulde kalkoen verwarmen?
Plaats de kalkoen compleet met braadzak en braadslee in zijn geheel in een voorverwarmde oven van ± 90 graden. Ong. 1 a 1.5 verwarmen. De kalkoen is gereed bij kerntemperatuur van 60 graden.

Kalkoen rollade verwarmen?
De rollade kunt u het beste 45 minuten op 80 graden (oven) verwarmen in de braadzak waarin deze geleverd is. Let op: dit is slechts een indicatie, afhankelijk van type oven.Wanneer wordt mijn kalkoen afgeleverd? 
Wij bezorgen de kalkoenen voor Thanksgiving op woensdag 24 november en voor Kerst op donderdag 23 december, zie uw postcode. Mocht u willen weten hoe laat de kalkoen bezorgd wordt, wij nemen 1 dag van te voren per mail contact met u op voor een indicatief aflevertijdstip!
Let op: bezorgen doen wij door heel Nederland, behalve de Waddeneilanden en Zeeuws-Vlaanderen!

Wat zijn de bezorgkosten? 
De bezorgkosten bedragen € 12,50.

Kan ik mijn kalkoen ook zelf ophalen?
Jazeker. U kunt uw thankgivingkalkoen ophalen te Harderwijk op woensdag 24 november en donderdag 25 november van 10.00 uur tot 18.00 uur.
U kunt uw kerstkalkoen ophalen te Harderwijk op woensdag 22 december  en donderdag 23 december van 10.00 uur tot 20.00 uur en vrijdag 24 december van 09.00 uur tot 12.00 uur.
Andere dagen in overleg.

Kan ik mijn bestelling annuleren?
Mocht u onverhoopt uw bestelling moeten annuleren, dan zijn wij genoodzaakt hiervoor kosten in rekening te brengen. Bij annulering binnen 10 dagen (vanaf 13 december) vóór de afleverdatum (21 december) wordt u het totaal te betalen bedrag in rekening gebracht. Bij annulering vóór 13 december berekenen wij € 12,50 administratiekosten.